Suriye'den F-16'lara taciz

Genelkurmay, iki adet F-16'nın Suriye füze sistemi tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Haberler 02.01.2014 - 13:14

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi yapan iki F-16 uçağına Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından, tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Genelkurmay'ın internet sitesinde konuyla ilgili yapulan açıklama şöyle:

"Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak söz konusu hava aracı, sınırımıza beş deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır.

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra etmekte olan iki adet F-16 uçaklarımıza, Suriye’de konuşlu füze sistemlerii tarafından, Hatay üzerinde toplam beş dakika 10 saniye süre ile 8 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur.

Dört adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız