TSK, Erdoğan'a brifing verdi

Aralık ayı olağan toplantısını yapan Yüksek Askeri Şura, iki personeli irticai faaliyetleri nedeniyle ordudan ihraç etti. Toplantıda, TSK’ya karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekat konusunda Başbakan Erdoğan'a bilgi verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 04.12.2009 - 20:41

Yüksek Askeri Şura toplantısı, Genelkurmay Karargahı’nda Başbakan Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı ve diğer orgeneral ve oramirallerin katılımıyla yapıldı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekât konusunda bilgi verildiği ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harbe hazırlık durumunun da incelendiği vurgulanan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 2 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir" denildi.

İhraç kararlarına Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, daha önceki şuralarda olduğu gibi şerh koydu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız