TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı: 10 terörist öldürüldü

TSK'nın Kuzey Irak'a düzenlediği hava harekatında 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 29.10.2016 - 18:45

İlişkili Haberler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Hakkari/Çukurca Hisar Dağı Binlis bölgesinde bulunan unsurlara, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havan saldırısında, 3 askerin şehit düşdüğü, 4 askerin yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde oldukları belirlendi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenerek, bölgede tespit edilen 1 DOÇKA uçaksavar mevzi, 3 havan mevzi olmak üzere, 4 hedef imha edildi, mevzi içinde ve civarında bulunan 10 terörist de etkisiz hale getirildi. 

Ayrıca Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde tespit edilen 2 havan mevzi de imha edilirken, görevlerini başarıyla icra eden Türk savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız