'Türk Escobar'ın ardında Baybaşinler var

Yakalanan 'Türk Escobar' Ramazan Yıldız, Baybaşin'lerle birlikte Yakut ailesiyle çatışmaya girdi, adam kaçırma ve işkenceler birbirini takip etti. Örgütte birçok silah ve mermiyle birlikte kılıç da ele geçirildi.

Haberler 06.07.2009 - 14:31

Avrupa ülkelerindeki uyuşturucu ticareti nedeniyle ‘Türk Escobar’ olarak tanınan Ramazan Yıldız ve ekibini yakalamak için bir yıl süren takip sonucunda operasyon düzenlendi.

Haraç için yapılan tehditlerde bazı polisleri de kullanan, haraç vermeyenleri kaçırarak işkenceden geçiren şebeke, 5 il ile 25 ilçede, 100 farklı adrese gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

Gözaltına alınan 50 kişinin üst ve evlerinde bir adet Uzi marka otomatik tabanca, 9 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 165 adet çeşitli çaplarda fişek, 4 adet kama ve bıçak ile bir adet kılıç ele geçirildi.

İki ailenin arasında çıkan anlaşmazlık yüzünden başlayan adam kaçırma ve yağma olayları, "Baybaşin" olarak tanınan daha sonra "Yavuztürk" soyadını alan aile ile ''Yakut'' ailesi arasında gerçekleşti.

Hollanda'da uyuşturucu kaçakçılığından cezaevinde bulunan Hüseyin Baybaşin ve İngiltere'de aynı suçtan cezaevinde yatan Abdullah Baybaşin'in yeğeni olan Naif Yavuztürk liderliğindeki suç örgütü, "Türk Escobar" diye tanıtan Ramazan Yıldız ile beraber hareket ediyordu. Baybaşinler ve Türk Escobar, 2000 yılından beri uyuşturucu kaçakçılığından aranan, ABD tarafından da en çok aranan 8 uyuşturucu kaçakçısı arasına konan Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı Cumhur Yakut'un kardeşi Abdulbaki Yakut ve Abdulbaki Yakut'un oğlu K. Yakut'u kaçırdı.

Örgüte, Florya Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli başkomiser U. Ö. de teknik takip yapmak ve kaçırılacak kişinin izlenmesi konusunda ediyordu.

Kaçırdıkları kişileri Ümraniye'de bir gecekonduda tutan şebeke, dövüp işkence ettikleri kişilerin aileleriyle Ramazan Yıldız'ın aracılığıyla fidye pazarlığı yapıyordu.

Örgütte Yavuz Yavuztürk, Gıyasettin Yavuztürk ve Naif Aytek'in de yönetici pozisyonunda bulunuyordu, adam kaçırma ve işkence olaylarını gerçekleştiren ekiplerin başında ise Şehmuz M. ile Şahin A.'nın yer alıyordu.

Gözaltına alınan 37 kişi adliyeye sevk edildi.

ÖRGÜTÜN İŞLEDİĞİ SUÇLARDAN BAZILARI
Türk Escobar ve adamlarının şimdiye kadar işledikleri suçlar şöyle:

Dünyanın kokain merkezi Kolombiya’daki ünlü Medellin kartelinin patronu Pablo Escobar 1993’te öldürüldü. Ramazan Yıldız’ın ismi 1999’da Hollanda, Belçika, Danimarka, Almanya, İngiltere ve İspanya’da yapılan operasyonlarla gündeme geldi. Türk Escobar olarak tanınan Yıldız'la bağlantılı 200 kişi tutuklanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız