'Türkiye havası' konserveye girdi

Konserve kutusunun içerisine sıkıştırılarak satışa sunulan ''Türkiye Havası'' ve ''Antalya Havası'' yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Haberler Anadolu Ajansı 26.11.2012 - 16:00

Yıllardır turizm işiyle uğraşan Halim Karslı, yurt dışı gezilerinde çeşitli ülkelerin kendi havalarını sattığını gördü.

Türkiye'nin de havasını konserve kutusunda satmak için hazırlıklara girişti. İlk işi piyasaya sunacağı ürünün patent hakkını almak oldu.

Karslı, ilk etapta patentini bir yıl önce aldığı iki ürünün, ''Türkiye Havası'' ve ''Antalya Havası''nın seri üretimine başladı.

Türkiye Havası ve Antalya Havası'nı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait 56 müze ve ören yerinde görmek mümkün. ''Hava''lar, 65x46 milimetrelik silindir konserve kutularında ''Dünya'nın havası ne olursa olsun, Türkiye'nin havası iyi olsun!'' sloganıyla satılıyor.

Karslı, yüzde 78 azot, yüzde 21 oksijen, yüzde bir karbondioksitten oluşan ve 16 liraya satılan ''havaların'' en çok Arap turistler tarafından satın alındığı ifade etti.

''İstanbul Havası'' da yine aynı ebat teneke kutularda daha önce müze ve ören yerlerinde hediyelik eşya stantlarında satışa sunulmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız