Twitter’da ‘oy vermeyeceğim’ kapışması

Mikroblog ağında 'akpyeoyvermeyecegim' etkiketini kullananlarla 'chpyeoyvermeyecegim' diyenler arasında trend yarışı başladı.

Haberler 20.05.2011 - 16:11

Halk ayaklanmalarından depremlere akşam yenen yemekten siyasi görüşlere, olan biten herşeyin anında paylaşıldığı sosyal ağlarda şu sıralar elbette en çok seçim konuşuluyor. İlginç trendlerin ortaya çıktığı mikroblog ağı Twitter, siyasilerin de sıkça kullandığı mecralardan.

Twitter’daki küresel trendler arasında, parti muhalif ve savunucularının dahil olduğu atışmalar ön sırada yer alıyor. Son örnek, küresel çapta ilk sıraya yükselen #akpyeoyvermeyecegim etiketiyle mesaj yayınlayanların #chpyeoyvermeyecegim diyenlerle rekabeti.

İktidar muhaliflerinin başlattığı Twitter eylemi, katılımcıların hangi konuda olursa olsun gönderdikleri mesajlara #akpyeoyvermeyecegim ‘hashtag’i, yani ‘ilgi etiketi’, eklemeleriyle oluştu. Etiketler hızla yayılınca, #akpyeoyvermeyecegim etiketi tüm dünyada en çok bahsi geçen Top 10 trend listesinin zirvesine yerleşti.

Buna elbette iktidarı savunan kitlelerden karşı atak geldi. Yeni yayılmaya başlayan #chpyeoyvermeyecegim etiketi henüz listeye giremedi ama en azından Türkiye trendleri arasında yakında görüneceği kesin.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız