Vural: Öcalan’ın yol haritası utandırmalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Öcalan’ın muhatap alınmaması gerektiğini belirterek “PKK’yı İmralı’dan yol haritası sunacak bir noktaya getiren hükümet utanmalıdır” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 22.08.2009 - 17:09

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Abdullah Öcalan'ın Devlet Bahçeli ile ilgili bugün basına yansıyan sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ''Bir caninin sözlerini muhatap almaya gerek yok” diye karşılık verdi.

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör örgütünü, caniyi cesaretlendiren ve İmralı'dan Türkiye'ye yol haritası sunacak kadar bu noktaya getiren Hükümet bu tablodan bence utanmalıdır.”

Vural, Öcalan’ın muhatap alınmasının doğru olmadığını dile getirerek ''Terör örgütünün siyasal görüşlerini siyasallaştırmak, onun istek ve arzularını yerine getirmek yoluyla terörle mücadele edemezsiniz. Böyle bir kimsenin ifadelerini gerçekten dikkate almamak lazım'' diye konuştu.

‘GERÇEKTEN YAKIŞIKSIZ’
''Çankaya Köşkü'nden, MGK görüşmeleriyle ilgili yakışıksız yorumlar yapıldığı yönündeki açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu Vural, ''gerçekten bu açıklama yakışıksız'' diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kürt açılımını destekleyenler için sessiz kaldığını savunan Vural, “Bu ülkenin birlik, bütünlüğünü ve kardeşliğini savunan MHP'nin eleştirisine 'yakışıksız' diyen Sayın Cumhurbaşkanı MGK'yı kendi bölücü emellerine, ırkçı yaklaşımlara, siyasal Kürtçülüğe mesnet edenlere karşı yakışıksız lafını niye kullanmıyor?''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız