Yargıtay'dan Ethem Sarısülük kararı

Yargıtay, polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'le ilgili davada sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'a verilen 1 yıl 4 aylık cezayı az bularak yerel mahkemenin kararını bozdu.

Haberler NTV Haber 13.12.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 13.12.2017 - 10:07

Yargıtay, Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'le ilgili davada yerel mahkemenin kararını bozdu.

Olayın ''taksirle adam öldürme suçu'' olduğunu doğrulayan Yargıtay, sanık polis memuruna verilen cezanın alt sınırdan değil üst sınırdan verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kararı değerlendiren Sarısülük'ün avukatları, hem Yargıtay'ın hem de yerel mahkemenin kararını doğru bulmadıklarını, sanık polis memuruna ''taksirle adam öldürme'' yerine ''kasten adam öldürme''den ceza verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dosya yeniden yerel mahkemede görülecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız