91 yaşında doktora mezunu oldu

91 yaşındaki Fransız ‘öğrenci’ Colette Bourlier aradan geçen 30 yıl sonra doktorasının tamamlayarak Franche-Comte Üniversitesi’nden mezun oldu.

Haberler ntv.com.tr 16.03.2016 - 10:13

'Göçmen işçileri’ üzerine yazdığı tezi 30 yıl sonra 91 yaşında tamamlayarak mezun olan Colette Bourlier isimli bir kadın, Fransa’da doktora alan en yaşlı insanlardan birisi oldu.

Bourlier doktora tezini Fransa’nın doğusundaki Besançon kentinde bulunan Franche-Comte Üniversitesi’nde Salı günü jüri karşısında savundu ve mezun olmaya hak kazandı.

Yaşlı kadın ‘20. yüzyılın ikinci yarısında Besançon’daki göçmen işçileri’ başlıklı tezi için ‘’dönem dönem ara verdiğim için bu kadar uzun sürdü’’ ifadesini kullandı.

1983 yılında emekli olduktan sonra göçmenler konusuyla ilgilenmeye başlayan Bourlier için hocası profesör Serge Ormaux ‘’sıradışı bir öğrenci’’ ifadesini kullandı.

Ormaux , ‘’Fransa’da yaşayan göçmen işçiler konusunu böylesine derin istatistiksel analizlerle açıklayan ve bu konuda böylesine bilgi sahibi olan başka bir insan yoktur diye düşünüyorum’’ dedi.

Fransa’da bir doktora tezi normalde 3 yılda yazılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız