‘Bozyazı kavutu' Avrupa Geleneksel Lezzetler Listesi’ne girdi

Mersin’in Bozyazı ilçesinde Yörüklerin yüz yıllardır dağlarda sürülerini otlatırken enerji depolamak için yedikleri, 'çoban helvası' olarak da bilinen, coğrafi işaret belgeli 'Bozyazı kavutu', Avrupa Geleneksel Lezzetleri Listesi’ne girdi.

Haberler DHA 05.11.2020 - 13:12

Bozyazı Dokuma ve Kültür Ürünleri Geliştirme Derneği (DOKUDER), çobanların uzun yürüyüşlerinde sürülerini otlatırken enerji depolamak için yediği, çoban helvası olarak da adlandırılan, coğrafi işaret belgeli Bozyazı kavutunun yurt dışında da tanınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurdu. Başvuru üzerine Bozyazı kavutu, bakanlığın girişimleriyle merkezi İtalya'da bulunan Slow Food Foundation for Biodivrsty'nin Avrupa Geleneksel Lezzetleri Listesi’ne girdi.

Keçi boynuzu, yer fıstığı, susam ve akdarı içeren, internet üzerinden de dünyanın dört bir yanına gönderilen Bozyazı kavutunun tanıtımı için de ayrıca kente stant kuruldu. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız