Cambridge'te oda kahvaltı 95 TL

İngiltere'nin prestijli eğitim kuruluşu Cambridge Üniversitesi, tarihi binalarının kapılarını turistlerin konaklamaları için açıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 06.03.2010 - 12:51

Üniversiteden yapılan açıklamada, isteyen ziyaretçilerin, tatile çıkan öğrenciler için ayrılan odalar ve yurtlarda konaklayabilecekleri belirtilerek, "bed and breakfast" (BB, oda-kahvaltı) imkanından faydalanmak isteyen turistlerin 41 ila 100 sterlin (95 TL ila 234 TL) ödemeleri gerektiği kaydedildi.

Turistlerin konaklamaları için kullanılacak binalarda Charles Darwin, Isaac Newton, William Wordsworth gibi ünlü bilimadamları kalmıştı.

Cambridge Üniversitesi yetkilisi Kelly Vickers, fakültelerin eşsiz atmosferi ve tarihi mimarinin Cambridge'e her yıl gelen binlerce turistin büyük ilgisini çektiğini belirterek, daha önce çoğunlukla gruplardan fakültelerde konaklama talebi geldiğini, ancak son dönemde özel taleplerde de büyük artış gözlemlediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız