Dört mevsim açacak

Yüzyıllardır baharın gelişini, çiçek açan kiraz ağaçlarının altında oturarak karşılayan Japonlar, küresel ısınma yüzünden ağaçlar hem zamanından önce hem de az açmaya başlayınca bu geleneklerinin tehlikeye düşmesi kaygısına düştü.

Haberler 17.02.2010 - 13:04

Daily Telegraph'ın haberine göre, Dr. Tomoko Abe ve ekibi, bu tehlikeye karşı, her mevsim açan, çiçekleri daha uzun süre dayanan, daha çok çiçek veren kiraz ağacı yetiştirerek cevap verdi.
       
Araştırmacılar, Keiou-Zakura 13 türü kiraz ağacının dallarında mutasyona yol açmak için karbon iyon huzmeleri kullandı. Bu dallar daha sonra aşılanarak Nişina Otome adı verilen yeni bir kiraz türü yetiştirildi.
       
Bu yeni tür,  baharda çiçeklerin tomurcuklanması için bir soğuk hava dönemine ihtiyaç duymuyor ve dört mevsim çiçek açabiliyor.
        
Abe, kiraz ağaçlarının verimli şekilde açması için en az 8 bin saatlik soğuk havaya ihtiyaç duyduklarını, ancak ülke giderek ısındığı için bunun sağlanamadığını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız