Dünyanın en uzun adamı artık diplomalı

Dünyanın en uzun adamı olan Sultan Kösem, motosiklet kullanabilmek için ihtiyaç duyduğu ehliyeti almak için başvurduğu okur yazarlık belgesini aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.04.2010 - 18:34

Derik Halk Eğitim Merkezi’ne belge almak için başvuran Sultan Kösem, girdiği sınavı kazanarak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Öztemel'den belgesini aldı.

Kösem, 4 tekerlekli motosiklet siparişi verdiğini belirterek, ehliyet alabilmek için okuryazar olmak gerektiğini ifade ederek, ''Motosiklet siparişi verdim. Ehliyet almak için de bu belgeyi almak gerekiyor'' dedi.

Ehliyet alabilmek için gerekli olan ikinci kademe okur yazarlık belgesini almak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduğunu anlatan Kösem, başvurusu üzerine komisyonun bu belgeyi kendisine verdiğini, eğitime devam edeceğini kaydetti.

İngiliz bir ekibin kendi hayatını konu edinen bir belgesel hazırladığını da anlatan Kösem, bunun için kısa bir süre sonra tekrar İngiltere'ye ve ayrıca bir şov için de Romanya'ya gideceğini bildirdi. Kösem, gittiği yerlerde yabancı dil sorunu yaşadığını, bunun için de kısa süre sonra İngilizce dersleri almaya başlayacağını sözlerine ekledi.

Derik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Öztemel ise daha önce Sultan Kösem'e birinci kademe okur yazarlık belgesini verdiklerini ve ikinci kademe belgesi için başvurması üzerine komisyon oluşturduklarını belirterek, ''Sultan'ı sınava aldık. 4 kişiden oluşan komisyon olarak 20 soruluk bir sınava aldık. Sultan, soruların hepsini yanıtladı. Bunun üzerine ikinci kademe okuryazarlık belgesini düzenleyip kendisine teslim ettik'' dedi.

Öztemel, İngilizce kursu için de Kösem'e yardımcı olacaklarını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız