Engellilere hakaret gibi oldu!

Yarın Dünya Engelliler Günü... Bağcılar Belediyesi de bedensel ve görme engelli vatandaşlar için özel bir etkinlik düzenledi. Ancak normalin dışında gerçekleşen bu etkinlik için gelen tepkiler de büyük oldu.

Haberler 02.12.2010 - 11:00

Görme engelliler, Güneşli Polis Merkezi Amirliği Poligonu’nda tabancayla atış yapıp, hedefi 12'den vurmak için mücadele ettiler. Poligonda  tabancanın yanı sıra Akrep ve MP5 silahlar da hazır bulunduruldu.

Çelik yelek giydiler, gözlük ve kulaklık taktılar. Önce kuru sıkı mermilerle ısınma yaptılar, daha sonra gerçek tabanca ve mermilerin kullanıldığı atış talimine geçtiler. Bayan bir polis eşliğinde nasıl silah kullanmaları gerektiğini öğrendiler.

Vatan gazetesinin haberine göre; poligonda atış yapa kimi engelli vatandaşlar daha önce düğün ve asker uğurlamalarında ellerine tabanca alarak havaya ateş ettiklerini söyledi.

2000 yılında spora başlayan ve üç yıl sonra milli olan bedensel engelli atlet Ömer Cantay, "Bu gün buraya gelirken hedef tahtası yapılarak öldürülen kişi aklıma geldi" dedi.

"BÜYÜK TALİHSİZLİK"
Bağcılar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu etkinlik, uzmanların da tepkisini çekti.

Engelli vatandaşların bir çok büyük problemi olduğunun ve öncelikli olarak bu problemlerin çözülmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, engelli vatandaşların poligona götürülerek atış talimi yaptırılmasının çok mantıklı olmadığını ve öncelikli olarak engellilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğinin söyledi.

Tepkilerden biri de Umut Vakfı'ndan geldi. Vakfın açıklamasında şu noktalara değinildi:

"17 yıldır bireysel silahlanmaya karşı mücadele etmekte olan Umut Vakfı, kamu yararına çalışması gereken kurumların tam da kamu sağlığını tehdit eden şiddetin en uç noktadaki simgesi silahın kullanımına yönelik bir etkinlik düzenlemesini büyük talihsizlik olarak değerlendirmektedir."




Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız