Fil, su aygırı, zebra ve maymunlar Mersin’de

İsrail’in Hayfa Limanı’ndan yüklenen fil, su aygırı, zebra, ve maymunlar Mersin Limanı'na geldi.

Haberler NTV Haber 06.10.2010 - 11:55

İsrail ile Türkiye arasında ticari ilişkiler yaşanan gerilimlere inat sürüyor.

Son olarak İsrail’den alınan su aygırı, maymun, zebra ve fil konteynır içinde Mersin Limanı’na dün akşam geldi.

Mersin Limanı’ndan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne konyenırlar içerisinde karayolu ile gidecek oalan 2 fil, 3 su aygırı, 2 zebra ve 9 maymun gümrük işlerinin ardından yola koyulacak.

Hayvanat bahçesine Pazar günü İsrail Hayfa limanından yüklenen 2 fil iki zebra 3 su aygırı ve 9 maymun Panama Bandıralı ECE-K Yük gemisi ile Mersin limanına gelmek için 48 saat yolculuğun ardından Türkiye’ye getirildi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne götürülecek olan hayvanların iki bakıcısı da İsrail’den Türkiye’ye gelinceye kadar onlara eşlik etti

Hayvanların seyahat esnasında strese girmemeleri için bakıcıları tarafından özel ihtimam gösterildi. Filler hortumla yıkanırken, su aygırı ise özel su havuzu içinde geldi. Maymunlara ve zebralara meyveler ikram edildi.

69 Metre uzunluğunda kuru yük gemisi ile gelen ECE-K adlı gemi kaptan Selim Doğru Yol, “Kaptanlık hayatımda ilk defa safria hayvanlarını taşıdık her ülkeye hayırlı olsun” dedi.

Gemi tayfası Yunus Panayır ise , “İsrail Türkiye ilişkileri arasında az da olsa gerginlik bitecektir bu anlaşmayla. Her iki ülkeye hayırlı olsun” yorumunu yaptı.

Hayvanlara bakıcı olarak İsrail’den gelen Goy Donon da yolculuklarının çok iyi geçtiğini ve hayvanların rahatsız olmadığını söyledi.

Hayvanların Türkiye’ye İsrail’den gelişini sağlayan Alper Kerim ise çok mutlu olduklarını belirtti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne daha önce Sri Lanka ve Tanzanya'dan fil getirilmesi konusunda yapılan girişimler, karşılaşılan çeşitli sorunlar nedeniyle olumsuz sonuçlanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız