Kadayıflı karides nasıl yapılır? (Kadayıflı karides tarifi)

MasterChef Türkiye’de yeni bölümdeki yarışmacılar kadayıflı karides için yarıştı. Oldukça merak edilen kadayıflı karides tarifini kendi mutfaklarında denemek isteyenler için işte kadayıflı karides tarifi…

Haberler ntv.com.tr 11.09.2020 - 12:15

Deniz ürünü yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gerekenler arasında bulunan kadayıflı karides tarifi ile enfes bir lezzet oluşturuyor. Sevdiklerinize hazırlamak için kadayıflı karides tarifinin püf noktaları için işte tüm detaylar…

MALZEMELER

-Yarım kg ayıklanmış karides
-300 gram tel kadayıf
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
-Tuz

Kızartmak için:

-Sıvı yağ

KADAYIFLI KARİDES NASIL YAPILIR?

Kadayıfı zeytinyağı ile didikleyin ve açın. Kadayıfların üzerine tuz ve kırmızı toz biber serpiştirerek harmanlayın. Elinizle bir tutam kadayıf alın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak inceltin. Kadayıfın içerisine bir adet karides yerleştirdikten sonra rulo şeklinde etrafını sarın. Karidesler bitene kadar bu işleme devam edin. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağın içerisine hazırladığınız karidesleri alarak önlü arkalı kızartın. Kızaran karidesleri kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.

ARŞİV: DENİZ MAHSÜLÜ SEVENLERE SAHANDA KARİDES TARİFİ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız