Kapaklar engelleri aştı

“Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” projesi sayesinde 1000'inci tekerlikli sandalye de sahibine ulaştı.

Haberler 04.01.2012 - 12:12

Ege Bölgesi’nin ilk Diş Hekimliği Fakültesi olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2010 yılının Mayıs ayından beri sürdürülen “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” projesi 1000 sandalye hedefine ulaştı.

Bir kapak ile başlatılan projede Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri kendi imkanları ve tasarımları ile yapmış oldukları afişleri İzmir genelindeki tüm okullara, çevre ilçelerdeki esnafa, mağazalara dağıtmış ve kapaklar 10 tona ulaştığında projeye destek verenlerin inancını ve güvenini sağlamak amacıyla 12 Kasım 2010 tarihinde 60 adet tekerlekli sandalye, toplu dağıtım töreni ile sahiplerine ulaştırılmıştı.

1 YIL DAHA UZATILMIŞTI
2010 yıl sonunda sonlandırılması düşünülen proje; özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerinin toplamış oldukları plastik kapaklar nedeniyle toplumsal bilincin çok erken yaşlarda oluşması ve sürmesi açısından da önem taşıması bakımından öğretmelerin de isteği ile 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatıldı ve akabinde 190 adet tekerlekli sandalye 8 Nisan 2011 tarihinde de toplu dağıtım töreni ile engellilere ulaştırıldı.

Önce tüm Türkiye’de sonra tüm dünyada ses getirmiş olan “Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” projesi ulusal sınırları da aştı; Almanya, İsveç, Polonya, Andora, Portekiz, Arnavutluk, İtalya, Romanya, Avusturya, İzlanda, Rusya Federasyonu, Belarus, KKTC, Slovakya, Belçika, Letonya, Slovenya, Danimarka, Litvanya, Ukrayna, Estonya, Lüksemburg, Yunanistan, Finlandiya, Macaristan, Fransa, Makedonya, Hollanda, Malta, İrlanda Cumhuriyeti, Moldova, İspanya, Norveç gibi ülkelerden de kapaklar geldi.

Muzaffer Pınarbaşı Cam İşletmeleri, Otto Bock, Kipa, PTT, Denmar Mağazaları, Gürmar Mağazaları ve Colgate projeye destek veren kuruluşlar oldu.

30 Aralık 2011'de toplanan 200 milyon kapakla 1000.’ci tekerlekli sandalye de sahibine teslim edildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız