Komşuyla ortak noktamız: Sigara sevgimiz!

Eurobarameter'ın yaptığı ankete göre, en çok sigarayı Yunanlar ve Kıbrıslılar içiyor. Türkler de listede üst sıralarda.

Haberler 27.05.2010 - 19:44

Eurobarameter'ın sigara anketiyle ilgili değerlendirmeler:

— Hükümetlerin sigaraya karşı kampanyalar başlatmalarından yaklaşık çeyrek yüzyıl sonra, AB üyesi ülke vatandaşlarının yüzde 29'unun hala sigara kullanıyor.

— İlerleme sağlanmasına karşın, Avrupalıların yaklaşık üçte biri hala içmeye devam ediyor. (2006'da yapılan benzeri bir araştırmada Avrupa halklarının yüzde 32'sinin düzenli olarak sigara içtiği ortaya çıkmıştı.)

— En çok sigara içenler güney Avrupalılar. Yunanlar ve Kıbrıslılar yüzde 40'la birinci sırada geliyor. Bunları yüzde 39'la Bulgarlar, yüzde 38'le Macarlar ve yüzde 37'yle Türkler ve Makedonlar izliyor.

— Sigara bırakmada sağlık uyarıları, tiryakilerin sadece yüzde 14'ünün bu alışkanlığı bırakmasında etkili.

— AB vatandaşlarının yüde 75'i tütün ürünlerinin üzerine korkutucu fotoğrafların konulmasına olumlu buluyor; yüzde 55'i tütün ürünlerinin gözden uzak satılmasını istiyor; yüzde 52'si sigara makinelerinin yasaklanmasının gereğine inanıyor ve üçte ikisi, sigara şirketlerinin sigarayla bağlantılı hastalıkların tedavi masraflarına katkıda bulunması gerektiğini düşünüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız