Polise sicil numarasını sordular, darp edildiler

İngiltere’de bir elektrik santralinin kurulmasını protesto eden iki kadının, sicil numarasını sordukları polis tarafından darp edildiği ve dört gün hapiste kaldığı ortaya çıktı.

Haberler 22.06.2009 - 12:40

İngiltere’de, geçen Ağustos ayında bir elektrik santralini protesto sırasında iki gösterici, kendilerine müdahale eden polise sicil numarasını sorduğu için darp edildi. Olay kameralara da yansıdı.

Boyunlarına baskı yapılarak etkisiz bırakılan kadınların protesto nedeninin başta kentteki Kingsnorth Elektrik Santrali olmak üzere, G 20 toplantısı ve Ian Tomlinson’un ölümü olduğu belirtildi.

Kent’te kurulan Kingsnorth Elektrik Santrali’nin açılmasını önlemek için eylem yapan iki kadın polis tarafından engellenmek istendi. Memurdan sicil numarasını göstermesini isteyen Emily Apple, polis tarafından geri çevrildi. Durum karşısında ısrar eden diğer protestocu 3 çocuk annesi olan Val Swain, polis memurunun fotoğrafını çekmeye çalışınca iki kadın yere atılarak darp edildi.

Apple, polisle tartışırken fotoğraf çekmekte olan Val Swain da tutuklandı.  "Niçin tutukluyum? Fotoğraf çektiğim için mi?" diyen Swain ve Apple 4 gün boyunca hapiste kaldılar...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız