Selfie çekene hapis yolu

AB, üye ülkelerin sembolleşen yapıları önünde selfie çekenlerin önüne geçmek için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda fotoğraf meraklılarına hapis yolu bile görünebilir.

Haberler ntv.com.tr 29.06.2015 - 16:07 Son Güncelleme : 29.06.2015 - 17:13

Ortalama 1 milyon selfie'nin çekildiğini günümüzde duymaya alışkın olduğumuz selfie yasaklarına bir yenisi eklendi.

Bu sefer yasağın adresi Avrupa Birliği. Üye ülkelerin simge sembollerini korumak için harekete geçen AB, sembolleşen bina ve heykellerin önünde selfie çekenler için caydırıcı önlemler almak için harekete geçti.

Kabul görmesi halinde önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan yasaklar kapsamında bu tarz fotoğrafların ticari amaçla çekilmesi para ve hatta hapis cezasıyla ise sonuçlanabilecek.

Eyfel Kulesi, Brandenburg Kapısı ve Big Ben gibi simge binaların korunması adına teklif edilen yasa ile bu binalar kullanılarak ticari fayda sağlanmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Fotoğraf çılgınlarının elinden düşürmediği selfie çubuğu, pek çok müze ve stadyumun ardından geçtiğimiz günlerde Disney World'de de yasaklanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız