Tamale nedir? Meksika mutfağına ögzü Tamale nasıl yapılır?

Masterchef Türkiye'de her akşam yöresel veya dünya mutfağından yemekler yapan yarışmacılar, bu defa da Meksika mutfağına özgü yemekler yaptılar. Meksika yemeği olan ve Amerika kıtasında çokça tüketilen Tamale nedir, nasıl yapılır?

Haberler ntv.com.tr 02.09.2020 - 11:17

En çok izlenen yemek programlarından biri olan Masterchef Türkiye'de yarışmacılar için mücadele son sürat devam ediyor. Her gün şeflerin belirlediği farklı yemekleri yapmaya çalışan yarışmacılar, bu sefer Meksika mutfağından Tamale yapmayı denediler.

TAMALE NEDİR?

Meksika mutfağından bir lezzet olan Tamale, genellikle sokaklarda satılan bir yiyecektir. Amerika kıtasında bolca tüketilen lezzetin geçmişi MÖ 8000 ile 5000 öncesine dayanır. Muz yaprağına sarılarak pişirilen lezzeti yemek için asıl yemek ve yaprak birbirinden ayrılır.

TAMALE NASIL YAPILIR?

Tamale’nin malzemeleri

2 adet soğan
1 yemek kaşığı tuz
4 bardak su
3 adet Serrano biberi
Kabuksuz 1 diş sarımsak
1 kilo mısır unu
10 adet muz yaprağı
2,5 bardak margarin
5 büyük yeşil domates
2 su bardağı tavuk suyu
3 kemiksiz tavuk göğsü, pişmiş ve doğranmış
4 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 yemek kaşığı kabartma tozu

Tamale’nin hazırlanışı

- İlk önce hamuru hazırlanır. Üç büyük su bardağı su kaseye boşaltılır ve tuzu eklenir. Sonra yavaş yavaş mısır ununu ilave ederek yoğrulur. Topak kalmayana kadar yoğrulması lazımdır. (Yumuşamamışsa daha fazla su eklenebilir.)

-Hamuru yumuşatana kadar yoğurduktan sonra baharatları eklenir. Tavuk suyu ve kabartma tozunu karışıma eklenerek iyice yoğrulur.

-Sos için: Bir bardak su kaynatılır. Sonra yeşil domatesler, sarımsaklar ve soğan eklenir ve 10 dakika pişirilir.

-Karışım piştiğinde tencereden alınır ve sos olması için blenderdan geçirilir.

-Yağ başka bir tencerede az ısıtıldıktan sonra pişirilmiş sos ilave edilir ve 5 dakika ara sıra karıştırılarak bekletilir.

- Bir muz yaprağının içine 2 büyük kaşık hamur eklenir ve iyice yayılır. Bir yemek kaşığı sos ve bir yemek kaşığı tavuk da ilave edilir. Hamur içinden çıkmayacak şekilde bağlanır.

-Hamur bitene kadar bu işlem tekrarlanır.

-Son olarak büyük bir tencere su kaynatılır ve Tamale içine konur. 50 dakika pişirildikten sonra yemek hazırdır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız