Tavşanları 'dikizleyen' adam

Fotoğrafçı karlı bölgede kendini ve ekipmanlarını kamufle ederek çiftleşme dönemindeki tavşanları görüntüledi.

Haberler 20.12.2010 - 14:31

Tepeden tırnağa özel bir kıyafetmiş giymiş bu fotoğrafçı Buzul Çağına dayanabilir.

Ama garip kıyafetin tek amacı soğuğu geçirmemek değil, kardaki tavşanların resimlerini çekmek için pusuya yatan Robert Fuller’in kendini gizlemesi sağlamak.

Fuller İngiltere Yorkshire’daki bir tepede 50’den fazla tavşanın fotoğrafını çekerek, fotoğraf makinesini bile beyaz kılıfla sarmasını gerektiren bu kılığın karşılığını aldı.

Fotoğrafçı bu kadar çok tavşanı (51 adet) bir arada görmenin zor bir olasılık olduğunu söylüyor
Bu kadar çok tavşanı bir arada görmek olağan değil, ama tavşanlar senede birkaç kere çiftleşiyorlar ve bu dürtülerinin kar örtüsünden etkilenmediği açık.

Kekin nişancı gibi giyinmiş olan fotoğrafçı Robert Fuller
Erkekler kuvvetlerini göstermek için dişilerle dönüşüyorlar, ardından dişi hazır olduğu zaman hızla koşmaya başlıyor.

Fotoğrafçı bu kadar çok tavşanı (51 adet) bir arada görmenin zor bir olasılık olduğunu söylüyor
Erkekler dişinin peşinden koşuyor ve en hızlı koşucu genlerini devam ettirmeye hak kazanıyor.

Dişi en hızlı ve en güçlü olanın
Bu tavşanlar Yorkshire’daki Thixendale kasabasının yakınlarında görüntülendi ve yavruları gelecek senenin ilk yavruları olacak.

38 yaşındaki Fuller güneş bulutların arasından çıkıncaya kadar fazla bir şey yapmadıklarını, sonra hareketlendiklerini söyledi.

Hayvanlar her çiftleştikleri sefer aynı alanlara dönüyorlar, bu kadar çok tavşanın aynı yerde toplanmasının sebebi de bu.

Fakat bir araya gelmelerinin sebebi kar da olabilir – koyun ya da balık sürüleri gibi bir savunma mekanizması olarak toplanmış olabilirler.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız