Transeksüeller de katılabilecek

Jenna Talackova'nın açtığı davayı kazanması üzerine, Miss Universe Organizasyonu tarihi bir karar değişikliğiyle transseksüeller için adaylık yasağını kaldırdı.

Haberler 12.04.2012 - 10:16

Dünyaca ünlü Miss Universe (Kainat Güzeli) yarışmasının resmi organizasyonu, tarihi bir karar aldı. Kurulun aldığı karar doğrultusunda, 2013 yılından itibaren transseksüeller de yarışmaya katılabilecek.

Organizasyonun sahibi olan ünlü emlak kralı Donald Trump tarafından transseksüel olduğu gerekçesiyle yarışmadan diskalifiye edilen Jenna Talackova, Miss Universe yönetimine karşı “mağduriyet” davası açmıştı. Mahkemenin, geçtiğimiz salı günü Talackova'nın “haklı” olduğu yönünde karar vermesi de, bu köklü kural değişikliğinde şüphesiz etkili oldu.

EMSAL TEŞKİL EDEBİLİR
Gay ve Lezbiyenlere hakaret edenlere karşı ittifak gurubu GLAAD adlı sivil toplum örgütünün medya aracılığıyla sürdürdüğü mücadele böylelikle Talackova'nın mahkemeyi kazanmasından ibaret kalmayıp, Miss Universe yarışmasına dair hayaller kuran tüm transseksüellerin de yolunu açmış oldu.

GLAAD topluluğu, yaptıkları basın açıklamasında Olimpiyat organizasyonları ve “Amerika'nın Yeni Top Modeli” v.b. tv şovlarında da aynı kararın uygulanması için çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

Talackova'nın “haklı” olduğu yönünde karar verilmesi kural değişikliğinde oldukça etkili oldu.

Tüm bu gelişmelerin ardından aldıkları karar sonrasında Miss Universe Yönetim Kurulu Başkanı Paula Shugart, “Bu uzun süredir üzerinde ciddiyetle durduğumuz bir konuydu. Kadınlar arası hak eşitliği bizim tarihçemizin vazgeçilmezidir” açıklamasında bulundu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız