Ünlülerin hesabını çalan kişiye 9 ay hapis cezası

Aralarında ABD'li oyuncular Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst ve model Kate Upton'ın bulunduğu ünlülerin hesabına sızarak gizli bilgilerini çalan Edward Majerczyk'e 9 ay hapis cezası verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.01.2017 - 15:16

Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Kate Upton gibi dünyaca ünlü yıldızların hesabına sızarak gizli bilgilerini çalan Edward Majerczyk'e 9 ay hapis cezası verildi.

BBC'de yer alan habere göre, aralarında ABD'li oyuncu Jennifer Lawrence'ın da bulunduğu ünlü kişilerin internet hesaplarına sızarak gizli bilgilerini çalan 29 yaşındaki Edward Majerczyk 9 ay hapis cezasına çaptırıldı.

Bir kimlik avı sistemi oluşturarak kurbanlarının internet üzerindeki kullanıcı adlarını ve şifrelerini ele geçirmekle suçlanan Majerczyk, adı açıklanmayan bir ünlünün özel fotoğraflarını internet üzerinde paylaşması nedeniyle 4 bin 900 pound tazminat cezası aldı.  

Majerczyk, geçen yıl bilgi hırsızlığı için korumalı bilgisayara yasa dışı yollarla erişmek suçundan yargılandığı mahkemede suçunu itiraf etmiş, mahkeme belgelerinde mağdurların isimleri anılmamıştı. 

Aralarında ABD'li oyuncular Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst ve model Kate Upton'ın bulunduğu ünlülerin özel fotoğrafları 2014'te internet üzerinden paylaşılmıştı.

Majerczyk'nin avukatı Thomas Neddham ise müvekkilinin depresyonda olduğunu iddia etmişti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız