12 yaşındaki kız IŞİD’i uyutup kaçtı

Irak'ta IŞİD’in elinde tutsak olarak tutulan 12 yaşındaki kız çocuğu, nöbetçilerin çayına uyku ilacı katarak teyzesiyle birlikte kaçtı.

Haberler ntv.com.tr 22.04.2016 - 17:00

12 yaşındaki kız çocuğu 17 yaşındaki halasını da alarak IŞİD'in elinden kaçtı.

İsmi  açıklanmayan 12 yaşındaki kız çocuğu akrabalarıyla birlikte terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) “seks kölesi” olarak tutuluyordu.

IŞİD tarafından ele geçirilen Irak’ın Musul şehrinde kendilerini esir olarak tutan militanlardan uyku hapı isteyen küçük kız ilacı nöbetçilerin çayına koydu.

IŞİD militanlarının uykuya dalmasını bekleyen Ezidi asıllı kız, daha sonra 17 yaşındaki teyzesini de alıp esir olarak tutuldukları hapishaneden kaçmayı başardı.

Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin topraklarına kaçan kızın kurtuluşu Irak Parlamentosu’nun Ezidi milletvekili Vian Dakhil tarafından doğrulandı.

Peşmerge birlikleri tarafından koruma altına alan kız çocukları anneleriyle buluştu. Onlar kaçmayı başarırken ailelerinden 3 kız çocuğu halen IŞİD’in elinde seks kölesi olarak tutuluyor.

Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi’nin topraklarına kaçan kızın (sağda) kurtuluşu Irak Parlamentosu’nun Ezidi milletvekili Vian Dakhil (solda) tarafından doğrulandı.

SEKS KÖLESİ OLMAYI KABUL ETMEYENLER ÖLDÜRÜLÜYOR

Kürdistan Demokratik Partisi’nden Said Mamuzini, “En az 250 kız çocuğu IŞİD tarafından seks kölesi olmayı kabul etmedikleri için öldürüldü. Bazen teklifi reddeden kızların aileleri de öldürülüyor” dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan raporda IŞİD çoğunluğu kadın ve çocuk 3500 kişiyi Irak’ta köle olarak alıkoydu. Bu sayının büyük çoğunluğunu Ezidiler oluşturuyor.

EZİDİLER KÖLE YAPILABİLİR FETVASI

IŞİD üyeleri Ezidi kadınları Müslüman olmadıkları gerekçesiyle seks kölesi yapılabilir kabul ediyor. 2014 yılında IŞİD tarafından yayımlanan kitapçıkta terör örgütü militanlarına Ezidi kadınlarını seks kölesi olarak satın alabilecekleri fetvasını verdi.

IŞİD Ezidilerin yoğun olarak yaşadığı Sincar’ı ele geçirdiğinde binlerce Ezidi kadını ve kız çocuğunu seks kölesi yapmak üzere kaçırmıştı.

Kaçırılanların bazıları satılırken bazıları IŞİD tarafından militanlarına “hediye” olarak verilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız