AB Rusya'ya Kırım yaptırımlarını uzattı

Avrupa Birliği (AB), Kırım'ın Rusya tarafından yasadışı ilhakı dolayısıyla uyguladığı kısıtlayıcı önlemleri bir yıl daha uzattı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.06.2018 - 13:44 Son Güncelleme : 18.06.2018 - 13:45

AB Konseyi tarafından alınan karara göre, Rusya'ya, Kırım ve Sivastopol'u yasadışı ilhakından dolayı uygulanan yaptırımlar 23 Haziran 2019'a kadar uzatıldı.

Söz konusu yaptırımlar, Kırım ve Sivastopol'da üretilen malların AB'ye ihracatını ve bu bölgelere yatırım yapılmasını yasaklıyor. Aynı şekilde, Kırım şirketlerine AB'de üretilen bazı malların ve teknolojilerin de ihracatına izin verilmiyor.

Ayrıca, Kırım ve Sivastopol'a AB'den yapılacak turizm amaçlı ziyaretler de kısıtlamaya gidilen başlıklar arasında bulunuyor.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, AB'nin, Kırım'ın Rusya tarafından ilhakını yasadışı olarak nitelendirdiği ve uluslararası hukukun çiğnendiği bu durumu kınamaya devam ettiği belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız