ABD: Rusya NATO'dan dışlanmamalı

Ülkenin Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Gordon, 'kriterler' vurgusu yaptı ve Avrupa içindeki demokrasilere NATO'nun kapılarının açık olması gerektiğini savundu.

Haberler Anadolu Ajansı 29.07.2009 - 02:27

ABD'nin Avrupa ve Avrasya İlişkilerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, kriterleri yerine getirmesi durumunda Rusya'nın da NATO üyesi olabileceğini söyledi.

ABD Kongresi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, ABD yönetiminin, eski Sovyetler Birliği'nin Avrupa'ya yönelik tehdidini bertaraf etmek amacıyla kurulmuş olan NATO'ya, Rusya'nın da üye olması konusu üzerinde düşündüğünü belirten Philip Gordon, Avrupa içindeki demokrasilere NATO'nun kapılarının açık olması gerektiğini savundu.

Gordon, ''Eğer Rusya kriterleri yerine getirir, ortak güvenliğe katkı sağlarsa ve eğer ittifak içinde bu konuda görüşbirliği oluşursa, o zaman bu ülke NATO'dan dışlanmamalıdır'' dedi.

CLINTON: ÇİN KAYGILARIMIZI PAYLAŞIYOR
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Çin'in, nükleer silahlara sahip İran konusunda ABD yönetiminin duyduğu kaygıları paylaştığını söyledi.

Hillary Clinton, üst düzey Çinli yetkililerle ABD'nin başkenti Washington'da ekonomik ve stratejik konulardaki 2 günlük görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Çin'in, nükleer silahlar geliştirme isteğinde olduğundan kuşkulanılan İran ve bunun Ortadoğu üzerindeki istikrarsızlaştırıcı etkisi konusunda ABD yönetiminin duyduğu kaygıları paylaştığını bildirdi.

Clinton, ''Çin, İran'ın nükleer silahlara sahip bir ülke olması konusunda duyduğumuz kaygıları paylaşıyor. Çin de Ortadoğu ve Basra Körfezi'nde istikrarsızlığın oluşma potansiyeli konusunda aynen bizim gibi düşünüyor'' diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız