ABD Şam elçisini geri gönderiyor

Hayatının tehlikede olduğunu gerekçe göstererek Suriye'den ayrılan ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford tekrar görev yerine dönüyor.

Haberler 06.12.2011 - 17:45

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Büyükelçi Ford'un Washington'daki görüşmelerini tamamladığını belirtti. Yetkili, ABD'nin Şam Büyükelçisi Ford'un bu gece Şam'a döneceğini söyledi.

Washington yönetimi, Ford'un şahsına yönelik tehditleri gerekçe göstererek altı hafta önce Şam Büyükelçisini geri çekmişti.

Suriye'de şiddet olaylarının başlamasının ardından ABD'nin Şam Büyükelçisi Ford, çeşitli defalar muhalifleri ziyaret etmişti.

Ford bu ziyaretlerinin birinde domatesli saldırıya uğramıştı. ABD bu durumu gerekçe göstererek, elçisini Washinton'a çağırmış ama geri çekmediğini duyurmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız