ABD Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, bölgesel güvenlik konularını görüşmek üzere cuma günü Türkiye'ye gidecek.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 18.10.2016 - 19:53 Son Güncelleme : 18.10.2016 - 20:49

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamaya göre, Carter, 20-27 Ekim arasında DAEŞ ile mücadelenin önemli ortaklarıyla görüşmek ve NATO savunma bakanları toplantısına katılmak üzere Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Belçika'yı ziyaret edecek.

Programına Türkiye'den başlayacak olan Carter, 21 Ekim cuma günü Türk yetkililerle bir araya gelecek. 

Pentagon açıklamasında, Carter'ın Türkiye'deki görüşmelerinde bölgedeki güvenlik konularının yanı sıra Irak ve Suriye'deki gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi.

Carter, Türkiye ziyaretinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne geçecek ve ardından Paris'e giderek 25 Ekim'de DAEŞ karşıtı koalisyon üyesi ülkelerin savunma bakanlarıyla bir araya gelecek. Carter, 26 Ekim'de de Brüksel'de yapılacak NATO savunma bakanları toplantısına katılacak.

FİKRİ IŞIK İLE CARTER GÖRÜŞECEK

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ABD'li mevkidaşıyla 21 Ekim Cuma günü Milli Savunma Bakanlığı'nda görüşmesi planlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız