ABD'de yangında mahsur kalan kampçılar kurtarıldı

ABD'nin California eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle mahsur kalan 200'den fazla kampçının helikopterlerle kurtarıldığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.09.2020 - 12:03 Son Güncelleme : 07.09.2020 - 12:06

BBC'nin haberine göre, eyaletin Fresno idari bölgesinde yer alan Sierra Ulusal Ormanı Shaver ve Huntington göllerinin yakınında cuma günü çıkan yangın yaklaşık 45 bin hektara hızla yayıldı.

Yetkililer, ormanlık alanda mahsur kalan 200'den fazla kampçının kurtarıldığını, yaralanan 20 kişinin tedavi altına alındığını duyurdu.

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, bölgede yaşayanlar da tahliye edildi.

California Valisi Gavin Newsom, pazar günü, orman yangınları nedeniyle eyalete bağlı 5 kasabada olağanüstü hal ilan etti.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), California'nın bazı bölgelerinde "nadir, tehlikeli ve muhtemelen ölümcül" sıcaklıklar olabileceği uyarısında bulundu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız