ABD'den Çin'e Kuzey Kore mesajı

Kuzey Kore'nin Güney'e saldırısı münferit bir olay olarak değerlendirilirken, Çin'in merkezi bir rolü olduğu vurgulandı.

Haberler Anadolu Ajansı 24.11.2010 - 22:12

ABD, Kuzey Kore'nin Güney Kore'nin bir adasına dün düzenlediği topçu saldırısının münferit bir olay olduğunu sandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü P. J. Crowley, Kuzey Kore'nin topçu ateşinin münferit bir olay olduğuna inandıklarını, bunun kapsamlı bir kampanyanın parçası olduğunu düşünmediklerini söyledi.

Crowley, Çin'in, Kuzey Kore'nin provokatif davranışına son vermesi için nüfuzunu kullanmasını beklediklerini de belirtti. Sözcü, Pekin yönetiminin, durumu sakinleştirmek için "merkezi" rol oynayabileceğini ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız