AB'den Leyla Zana mahkumiyetine tepki

Avrupa Birliği Komisyonu, Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana'nın 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasından "derin endişe duyduğunu" belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 25.05.2012 - 11:48

AB'nin Genişlemeden sorumlu AB Komisyonu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, basına yaptığı açıklamada, "AB Komisyonu terörle mücadelede Türkiye'yi desteklese de ifade özgürlüğünü temel değer olarak görmektedir ve etkin bir terörle mücadele, ifade özgürlüğünü engellememeli" dedi.

Stano, Türkiye'de mahkemelerin terörü geniş şekilde yorumlamalarına çözüm getirilmesi ve fikirlerin şiddet içermeyecek şekilde ifade edilmesiyle şiddeti teşvik arasındaki bariz ayrımın yasalarda ve uygulamada yapılması çağrısında bulundu.

TEMYİZ DAVASINA YAKIN TAKİP
Peter Stano, AB Komisyonu'nun bu davanın temyiz aşamasını yakından takip edeceğini de belirtti.

Zana, çeşitli tarihlerde yaptığı 9 konuşma nedeniyle hakkında açılan davada, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız