ABD'li Ebola hastası ölüm döşeğinde

ABD'deki ilk Ebola vakası Thomas Eric Duncan'ın sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı. Duncan'la temas eden 50 kişi gözlem altında.

Haberler 05.10.2014 - 12:40

ABD'nin Dallas kentinde Thomas Eric Duncan'ın tedavi edildiği Teksas Sağlık Presbiteryen Hastanesi'ni işleten Teksas Sağlık Kaynakları sözcüsü Candace White, hastanın durumunun kritik olduğunu belirtirken, konuyla igili ayrıntılı bilgi vermedi.

ABD'deki ilk Ebola vakası Duncan ile temas etmiş olabileceğinden şüphelenilen yaklaşık 50 kişinin hala gözlem altında tutulduğu belirtildi.

Gözlem altında tutulanların hiçbirinde Ebola semptomlarına rastlanmadı, ancak dokuz kişinin daha yüksek risk altında olduğu tahmin ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ABD'deki ilk Ebola vakası olarak kayıtlara geçirilen Thomas Eric Duncan, 28 Eylül'de Teksas eyaletinin Dallas kentinde tedavi altına alınmıştı.

Duncan'ın kısa bir süre önce Liberya'dan Dallas'a geldiği açıklanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız