ABD'nin bombardıman uçağı düştü

ABD'ye bağlı Guam Adası'nda bir B-52 bombardıman uçağı kalkıştan hemen sonra düştü. 7 mürettebat, kazadan kurtuldu.

Haberler Anadolu Ajansı 19.05.2016 - 07:36

ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, cuma günü ABD'ye bağlı Guam Adası'nda bir B-52 bombardıman uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra düştü.

Rutin eğitim için Andersen Hava Kuvvetleri Üssü'nden havalanan uçaktaki 7 mürettebat kazadan yara almadan kurtulmayı başardı.

Amerikan ordusu, Asya-Pasifik bölgesindeki askeri görünürlüğünü artırmak amacıyla B-1, B-2 ve B-52 bombardıman uçaklarını 2004 yılından bu yana Guam Adası'ndaki üsse dönüşümlü olarak gönderiyordu.

Guam Adası civarındaki son B-52 kazası 2008 yılına meydana gelmiş ve 6 mürettebat hayatını kaybetmişti.

Guam, Pasifik Okyanusu'nun kuzeybatısında ve Hawaii'nin 5 bin kilomtre batısında yer alan ABD'ye bağlı özerk toprak statüsünde bir ada.

B-52 bombardıman uçakları, 48,5 metre uzunluğa ve 56,4 metre kanat açıklığına sahip uzun menzilli ağır bombardıman uçakları olarak biliniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız