Afganistan'da 41 IŞİD militanı öldürüldü

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentindeki hava ve kara operasyonlarında 41 IŞİD militanı öldürüldü.

Haberler Anadolu Ajansı 18.01.2016 - 13:30

Nangarhar Valiliği sözcüsü Ataullah Hogyanay kentin Kot ilçesinde Afganistan özel harekat ekipleri ve hava kuvvetleri tarafından IŞİD’a karşı operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Hogyanay bu operasyonlarda 41 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Kot ilçesinin Pandokay ve Lagarco bölgelerindeki operasyonlarda 11 IŞİD militanın da yaralandığını ifade eden Hogyanay, ölenlerin arasından Kari Rafikullah isimli örgütün önemli bir komutanının da bulunduğunu dile getirdi.

Sözcü, “Kentin Kot ilçesinin Lagarco bölgesinde Afgan özel harekat ekiplerinin düzenlediği operasyonda 35 IŞİD militanı öldürüldü, operasyona havadan da destek verildi. Kot ilçesinin Pandokay bölgesinde ise bir hava saldırısında 6 IŞİD militanı öldürüldü, 11 militan da yaralandı” dedi.

Son aylarda Nangarhar kentinde IŞİD terör örgütüne yönelik operasyonlarda ciddi artış görülüyor. Geçen bir haftada örgüt Açin, Haske Mena ve Kot ilçelerinde 200 üzerinde militanını kaybetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız