Angela Merkel'den saldırı düzenlenen Dresden'deki camiye ziyaret

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel, geçen hafta saldırı yapılan Dresden'deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Fatih Camisi'nin din görevlisi Hamza Turan ve ailesiyle görüştü.

Haberler Anadolu Ajansı 05.10.2016 - 01:40

Dresden'de iki Almanya'nın birleşmesinin 26'ncı yıl dönümü kutlamalarına katılan Gauck ve Merkel, törenin gerçekleştirildiği Semper Operası'nda etkinliğin ardından Hamza Turan, eşi Hatice, çocukları İbrahim İsmail ve Yiğit Ali Turan ile bir araya gelerek sohbet etti.

Hamza Turan ve ailesi, Cumhurbaşkanı Gauck ve Başbakan Merkel ile ayrı ayrı görüşerek yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Gauck ve Merkel'in de din görevlisine "geçmiş olsun" dileklerinde bulunarak, yaşananlardan üzüntü duyduklarını söylediği öğrenildi.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Merkel'in Hamza Turan ve ailesiyle görüşürken çekilmiş bir fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız