Avrupa Konseyi'nden Kavala dosyası için yol haritası

Avrupa Konseyi, Osman Kavala dosyasında Ankara ile 'yaptırım' değil 'diyaloğu' öne çıkaran bir yol haritası hazırladı.

Haberler NTV Haber 23.09.2022 - 16:43

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanışının denetleyicisi olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala dosyasını bu hafta Strasbourg'daki toplantılarında bir kez daha ele aldı.

Komite, uzlaşıyla kabul ettiği bir kararda, Türkiye’nin, AİHM kararlarını “koşulsuz yerine getirme yükümlülüğünü” hatırlattı.

DİYALOĞA AĞIRLIK VERİLECEK

Kararda, AİHM hükümleri gereği Türk yargısının Kavala’yı derhal serbest bırakması ve hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesi gerektiği yinelense de öncelik Avrupa Konseyi ile Ankara arasındaki politik diyaloğa verildi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı'nı yürüten İrlanda ile Türkiye Dışişleri Bakanları arasında Kavala dosyasına ilişkin son zamanlarda gerçekleşen üst düzey diyaloğa dikkat çekildi.

İki bakana konuyu görüşmek üzere en kısa sürede yeniden temas kurma çağrısında bulunuldu.

Komite ayrıca, Avrupa Konseyi üyesi devletlerden, Kavala dosyasıyla ilgili olarak Türkiye ile üst düzey temasları “yoğunlaştırmalarını” istedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız