Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 25 Ocak'ta Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Haberler ntv.com.tr 10.01.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 10.01.2018 - 11:09

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı görüşmenin, karşı tarafın talebi üzerine gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ile sağcı popülist Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) kurduğu yeni koalisyon hükümetinde FPÖ'lü siyasetçi Karin Kneissl dışişleri bakanı olarak görev yapıyor.

Karin Kneissl Avusturya'da Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra büyük bir sürprize imza atarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla aramıştı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl, Çavuşoğlu'na çocukluğunda İstanbul'da Büyükada'yı sık sık ziyaret ettiğini belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Avusturya'nın çiçeği burnundaki Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'i Büyükada'yı ziyaret etmeye davet etmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız