Bağdat'tan Türkiye ve Barzani'ye uyarı

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin eş-Şehristani, Kuzey Irak'ta üretilen ham petrolün, anlaşma sağlanmadan Türkiye'ye ihraç edilmesi halinde gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.

Haberler NTV Haber 28.01.2014 - 14:38

İngiltere'nin başkenti Londra'da katıldığı bir konferansta konuşan Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin eş-Şehristani, Irak'ın petrol ihracının sadece resmi pazarlama kurumu tarafından yapılabileceğini belirtti.

Irak Başbakan Yardımcısı Şehristani, "Bağdat'ın izni olmadan çıkacak petrol yasal değildir. Irak servetini korumak için önlem almak zorunda kalacaktır." dedi.

"Türkiye ve bölgesel Kürt yönetimine bunun devam etmesine izin vermeyeceğimizi bildirdik" diyen Şehristani, yaptıkları son önerilere yanıt beklediklerini belirtti.

Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi, bölgede üretilen petrolü Türkiye sınırına kadar inşa ettiği bir boru hattından Ceyhan'daki terminale gönderiyor. Ancak bu petrol depolarda bekletiliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız