'Bin uçağa gerizekalı'

Tunus’un devrik lideri ülkeden ayrılmak istemeyince, eşi böyle bağırdı; “Bin uçağa gerizekalı,”

Haberler 11.02.2011 - 10:44

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, muhalif gösteriler sonucu devrilen eski Tunus Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin, Suudi Arabistan'a gitmeden önce, Tunus'taki son anlarında yaşananları yazdı.

İsmini açıklamayan bir hava kuvvetleri yetkilisinin tanıklığına dayandırılan habere göre, Bin Ali uçağa binmek istemeyince, eşi Leyla "Bin uçağa gerizekalı. Tüm hayatım senin ahmaklıklarına katlanmakla geçti!" diye bağırdı.

Bin Ali "Hayır, ben kalıp ülkem için ölmek istiyorum" deyince, bu kez Emniyet Müdürü Ali Şeriati, "Allah aşkına bin" diyerek Zeynel Abidin Bin Ali'yi merdivenlerden yukarı itti ve uçağa bindirdi.

Bin Ali çiftini taşıyan uçak kalktıktan sadece bir kaç dakika sonra, çoğu Leyla Bin Ali'nin ailesinden olan 20 kadar kişi Fransa'ya gitmek üzere havaalanına gitti; ancak askerlerce tutuklandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız