BM helikopterine Somali’de el konuldu

Birleşmiş Milletler Somali’de içindeki yolcularla birlikte tıbbi tahliye gerçekleştiren bir helikopterine el konulduğunu doğruladı.

Haberler DHA 11.01.2024 - 11:26

Birleşmiş Milletler, dün yaptığı açıklamada tıbbi tahliye gerçekleştirmek üzere Somali’nin Galdmug kentine giden BM helikopterinin dahil olduğu bir "havacılık olayının" meydana geldiğini doğruladı.  Yerel basın, helikoptere Somalili terör örgütü El Şebab tarafından el konulduğunu duyurdu.

İçerisinde yolcu ve mürettebattan oluşan 8 kişinin bulunduğu helikopter ile ilgili yerel basın, helikoptere El Şebab tarafından el konulduğunu, helikopterin Dhusamareb'in yaklaşık 70 km güneydoğusuna sert inişi yaptığını ve helikopterde hiçbir BM personelinin bulunmadığını açıkladı.

UÇUŞLAR GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

BM Dünya Gıda Programı, helikopterde hiçbir personelinin olmadığının altını çizerek, “Önlem olarak civardaki WFP uçuşları geçici olarak durduruldu” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız