BM: İsrail'in Gazze'de yardım kısıtlamaları savaş suçudur

Birleşmiş Milletler tarafından bugün yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde insani yardım girişine yönelik kısıtlamalarının savaş suçu teşkil edebileceğine yer verildi.

Haberler ntv.com.tr 19.03.2024 - 14:00 Son Güncelleme : 19.03.2024 - 15:51

Birleşmiş Milletler insan hakları ofisi yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye insani yardım girişine yönelik kısıtlamalarının savaş suçu teşkil edebileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler sözücüsü Jeremy Laurence, "İsrail'in Gazze'ye yardım girişine yönelik devam eden kısıtlamalarının boyutu ve savaşı sürdürme biçimi, açlığın bir savaş silahı olarak kullanıldığı anlamına geliyor. Ki bu da bir savaş suçudur" diye konuştu.

Gazze'de kıtlık ve açlık nedeniyle ölümler, İsrail'in insani yardım ve ticari ürün girişi ile dağıtımına yönelik kapsamlı kısıtlamaları nedeniyle yaşanıyor.

İsrail ise Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini engellediğini reddediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız