Böcekli ekmekler raflara çıkıyor  (Geleceğin yemeği mi?)

Finlandiya'da içinde böceklerin bulunduğu ekmekler raflara çıkıyor. Fırıncılar böceklerin besin değeri açısından zengin canlıları olması böcekli ekmek fikrine ilham vermiş.

Haberler ntv.com.tr 24.11.2017 - 14:05

Avrupa ülkesi Finlandiya'da fırıncılar herkesin yemek istemeyeceği bir ürün çıkartmaya başlıyor. Bugünden itibaren ülkenin belli yerlerinde piyasaya sürülen yeni ekmekte böcek bulunuyor. Ağırlıklı olarak cırcır böceğiyle karıştırılmış hamurlardan ekmek üretiliyor. 

Böceklerin zengin besin değerlerine sahip olması Fazer Managing firmasını böcekli ekmek üretmeye itmiş. Şirket ekmeğin temel beslenme kaynaklarından biri olması nedeniyle bu ürüne yöneldiğini belirtiyor.

HER EKMEKTE 70 BÖCEK

Cırcır böcekleri kurutulup toz haline getirildikten sonra hamurun içerisine ekleniyor. Her bir ekmekte yaklaşık 70 adet cırcır böceğinin olduğu ifade edildi.

"İnsanlığın yeni bir beslenme kaynağına ihtiyacı var" mottosuyla yola çıkan şirket halihazırda dünya üzerinde 2,5 milyar insanın böcekle beslendiğine değiniyor.

BÖCEK BESİCİLİĞİ YAYGINLAŞIYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu 2013 yılında böcek yetiştirmeyi ve tüketimini teşvik etmeyi amaçlayan bir program başlattı. Organizasyon 2030 yılına kadar 9 milyar insanı besleyebilecek bir üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Finlandiya ise bu konuda adım atan beşinci Avrupa ülkesi oldu.

Böceklerin yağ asidi, kalsiyum, demir ve B12 açısından aşırı derecede zengin olduğu biliniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız