Bugün seçim olsa Obama kaybeder!

ABD'de yapılan bir araştırma, Obama'dan hoşnutsuz olanların ve Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Demokratlara oy vereceklerin oranını ortaya koydu.

Haberler Anadolu Ajansı 24.08.2010 - 22:26

ABD'de yapılan kamuoyu yoklamasında, Amerikalıların yarısından çoğunun Başkan Barack Obama yönetiminden hoşnutsuz olduğu belirlendi.

Reuters/Ipsos'un araştırmasında, Obama'dan hoşnutsuz olanların oranının yüzde 52'ye çıktığı, halkın yüzde 45'ininse başkanın performansını onayladıkları ortaya çıktı.

Ekonomiyle ilgili olarak da, araştırmaya katılan Amerikalıların yüzde 72'si işsizlikten çok kaygı duyduğunu söylerken, yüzde 67'si hükümet harcamalarından endişe duyduğunu belirtti. Amerikalıların yüzde 62'si de ülkenin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü söyledi.

Araştırma, kayıtlı seçmenlerin yüzde 46'sının kasımda yapılacak ara seçimlerde Cumhuriyetçilere, yüzde 45'inin ise Demokratlara oy vermeyi düşündüğünü ortaya koydu.




ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin tatilini geçirdiği bölgede kötü hava koşulları yüzünden dışarı çıkamadığı, ama Tabu ve Scrabble oynayarak 'çok eğlendiği' açıklandı.

Beyaz Saray sözcü yardımcısı Bill Burton, Obamaların tatilini geçirdiği Martha's Vineyard'ın yağmurlu ve rüzgarlı olduğunu, bununla birlikte kötü havanın morallerini bozmadığını aile oyunları oynayarak, çok eğlendiklerini söyledi.

Başkan Obama'nın kelime oyununda danışmanı Valerie Jarrett'i yendiğini de anlatan sözcü, Obamaların ailece film seyrettiklerini, kitap okuduklarını ve birlikte zaman geçirdiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız