Çavuşoğlu-Kerry görüşmesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, ABD elçiliğinin ifadelerinden duyulan rahatsızlık iletildi ve Suriye'deki son durum değerlendirildi.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 13.09.2016 - 19:48 Son Güncelleme : 13.09.2016 - 20:27

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry yaptıkları görüşmede, başta çatışmaların durdurulması mutabakatının uygulanması olmak üzere Suriye’deki durumu değerlendirdi. 

Kerry, Türkiye’nin desteği için tekrar teşekkür ederek, mutabakatın ilk saatlerinde olumlu gözlemlerinin bulunduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin mutabakata destek verdiğini yineledi, diğer taraftan rejim tarafından ihlaller yapıldığına işaret etti.

Kerry'nin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, son olarak Bakan Çavuşoğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in bazı belediyelere kayyum atanmasına yönelik ifadelerinden duyulan rahatsızlığı da Bakan Kerry’e iletti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız