Çin'den Filistin'in BM üyeliğine destek

Çin yönetimi Filistinlilerin bağımsız bir devlet kurmasını ve Birleşmiş Milletler'e  üye olmasını desteklediğini açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 07.09.2011 - 17:31

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cian Yü, Pekin'deki olağan basın toplantısında, "Filistin ve İsrail'in barış içinde bir arada yaşaması temeli ve önkoşuluyla bağımsız bir devlet kurmanın Filistinlilerin vazgeçilemez bir yasal hakkı olduğunu" belirtti.

"Filistin'in bağımsız bir devlet olarak tanınarak üyelik için eylül ayında BM'ye resmen başvurma planını anlayışla karşıladıklarını ve desteklediklerini" söyleyen sözcü, Çin'in Filistin halkının bir ulus olarak yasal haklarına kavuşmak için verdiği mücadeleyi her zaman desteklediğini hatırlattı.

ABD'YE TAYVAN TEPKİSİ
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cian Yü, basın toplantısında, ABD'nin Tayvan'a silah satmasına kesinlikle karşı çıktıklarını yineledi.

Sözcü Cian, gazetecilerin Amerikan yönetiminin kısa süre içinde Tayvan'a silah satışı konusunda karar vermeye hazırlanmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken ABD'nin Çin ile imzaladığı üç ortak bildiriye dikkati çekti.

Çinli yetkili, ABD'nin özellikle Tayvan'a silah satışıyla ilgili olarak 17 Ağustos 1982'de yayımlanan bildiriye sadık kalmasını beklediklerini ifade etti. Cian, ABD'nin Tayvan'a silah satışının getireceği zarar ve hassasiyeti dikkate alarak ikili ilişkilerdeki barışçı gelişmenin zarar görmemesi için bu silah satışından vazgeçmesini istediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız