El Beşir AB-Afrika Zirvesi'ne katılıyor

Soykırım ile suçlanan ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan el Beşir'in, AB-Afrika zirvesine katılacak.

Haberler Anadolu Ajansı 28.11.2010 - 02:12

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından, Darfur bölgesindeki çatışmada insanlığa karşı suç, savaş suçu, soykırım ile suçlanan ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan el Beşir'in, AB-Afrika zirvesine katılacağı açıklandı.

Hartum'da temaslarda bulunan eski Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki, Beşir'in, gelecek hafta Libya'da yapılacak olan Afrika Birliği-Avrupa Birliği zirvesine katılacağını söyledi.

Pazartesi günü başlayacak olan zirvenin ev sahibi Libya, Lahey'de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesini tanımış olmadığı için, Beşir'i tutuklama yükümlülüğü altında değil. Ancak Beşir'in zirveye katılımı, mahkemeyi tanıyan AB ülkelerinin temsilcileri açısından diplomatik bir çıkmaza yol açabilecek. Batılı liderler, Beşir ile temasları asgari düzeyde tutmaya gayret ediyor.

Afrika Birliği liderleri geçen yıl UCM ile işbirliği yapmama kararı almış, böylece Beşir, UCM'yi tanıyan ülkelerden Kenya ve Çad'ı ziyaret etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız