Endonezyalı imam, çocukla evlendi

Endonezya'da, bir imamın 12 yaşındaki bir kız çocukla evlenmesi ülkede tepkilere yol açtı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.03.2009 - 09:26

Endonezya'da, 12 yaşındaki bir kız çocukla evlenmesi ülkede tepkilere yol açan imam, çocukları koruma yasalarını ihlalden tutuklandı.

Polis, yatılı bir dini okulun yöneticisi olan imam Pujiono Cahyo Widianto'nun (43), birkaç gün süren sorgulamalarının ardından tutuklandığını bildirdi.

Cava eyaletinde Ağustos ayında binlerce kişinin önünde evlenen imam, suç işlemediğini çünkü evlilik ilişkisi için kız çocuğun ergenliğe girmesini bekleme niyetinde olduğunu savundu.

Polis, evlilik töreninden kısa süre sonra kız çocuğunu ailesine teslim etti.

İmamın yargılanma sonucu, 18 yaşından önce evliliğin yasak olduğu Endonezya'daki çocukları koruma yasasını ihlalden 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız