Esad rejimi İdlib'de 14 köyü ele geçirdi

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun ülkenin kuzeyindeki İdlib kentinde 14 köyü ele geçirdiğini duyurdu.

Haberler NTV Haber 09.01.2018 - 12:38

Suriye ordusu ekim ayı sonunda İdlib ve Hama'ya yönelik operasyon başlatmıştı. Operasyon aralık ayının son haftasında yoğunlaştı.

Suriye ordusu son harekatla Ebu Zuhur Hava Üssü'nü ele geçirmeyi ve başkent Şam'ı ülkenin en büyük kenti Halep'e bağlayan karayolunu kontrol altına almayı hedefliyor.

14 köyün ele geçirilmesiyle askerler hava üssüne yaklaştı. İlerleme pazar günü 21 kişinin öldüğü yoğun hava bombardımanının ardından sağlandı.

Ebu Zuhur üç yıl süren kuşatmanın ardından 2015'te silahlı muhaliflerin eline geçmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı cumartesi gününden bu yana Lazkiye'deki hava ve deniz üssüne silahlı insansız hava araçlarıyla 13 saldırı girişiminin önlendiğini duyurdu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız