Fransa'da para karşılığı fuhuşa yasak

Fransa'da para karşılığı fuhuş yasaklandı. Yeni yasa müşterilerin cezalandırılmasını öngörüyor. Fransa, Avrupa'da para karşılığı fuhuş yasaklayan beşinci ülke oldu.

Haberler 07.04.2016 - 15:11

Fransa parlamentosu para ödeyerek fuhuş yapanların cezalandırılmasını öngören yasa tasarısını onayladı.

Genel Kurul'da 12'ye karşı 64 oyla kabul edilen tasarıya göre fuhuş için para ödeyenlere 3 bin 750 euroya kadar varan para cezaları kesilebilecek.

Yaklaşık iki yıldır Fransa Parlamentosu'nun gündeminde bulunan tartışmalı yasanın oylanması, milletvekilleri arasındaki görüş ayrılıkları ve sert tartışmalar nedeniyle sürekli olarak erteleniyordu.

Fransa oylamayla fuhuş için para ödeyenlere yasak getiren 5'inci Avrupa ülkesi oldu. Daha önce İsveç, Norveç, İzlanda ve İngiltere'de bu yönde yasalar çıkmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız